Milena (58): Ze státní správy k vlastnímu podnikání

20.11.2013 14:08
Co jsi dělala původně a co děláš teď? 

Byla jsem na střední manažerské pozici ve státní správě v rezortu ministerstva financí (více jak čtvrt století!). Nyní jsem majitelkou s.r.o., zaměřené na rozvoj lidí a firem a organizování zábavných rozvojových aktivit. Zároveň sama pracuji jako osobní kouč a podporuji profesní organizaci koučů na lokální úrovni.

Co tě dovedlo k rozhodnutí udělat tuto změnu?

V mé původní práci ve mně postupně narůstala nespokojenost, celková frustrace. Unikal mi smysl mé práce, vadila mi nemožnost mít vliv dál než na své oddělení, nutnost provádět hloupé příkazy, nemožnost osobního růstu.

Co pro tebe bylo nejtěžší? 

Nejtěžší bylo hovořit o svém úmyslu v 52 letech odejít z jistého, bezpečného a dobře honorovaného zaměstnání. Reakce mého okolí obsahovaly věty "Jsi blázen nebo co?", „Pálí tě dobré bydlo?“ „Proč to děláš, vždyť jdeš za chvíli do důchodu!“

Co ti nejvíc pomohlo?   

Moje nadšení, chuť změnit svůj život a víra, že mé rozhodnutí je správné. Možná také to, že jsem vlastně nevěděla, do čeho jdu - kdybych to věděla, rozhodování by bylo ještě těžší.

Jak tuto změnu hodnotíš zpětně? 

Zásadně pozitivně; poznala jsem a stále poznávám spoustu zajímavých lidí, naučila jsem se a stále se učím mnoho nového. I když jsem zažila velmi těžké chvíle, víra v to, že se věci dějí tak, jak mají, mi dodává sílu.