Nebuďte na to sami!

22.04.2014 11:34

Jste člověk, který "uvíznul" ve své práci, která vás už dávno neuspokojuje a nenaplňuje, ale nemůžete se odhodlat ke změně? Možná si připadáte jako raketa s vyhořelým palivem, která stále a do nekonečna krouží po oběžné dráze a nemůže se vymanit z gravitačního pole nejbližší planety - v tomto případě vaší současné práce. Ve svých článcích na tomto blogu se snažím přinášet inspiraci, jak dosáhnout potřebné startovní rychlosti, nutné k opuštění vaší oběžné dráhy. Až se do toho skutečně pustíte, nebuďte na to sami.

Pokud v sobě nemáte přímo nadlidskou sebedisciplínu a cílevědomost, je opravdu náročné zkoušet zvládnout velkou kariérovou změnu, třeba nový začátek v jiném oboru nebo zahájení vlastního podnikání, úplně sami, bez podpory druhých. Často se stane, že se do prvních kroků ke změně pustíte s nejlepšími úmysly, ale pak máte moc práce, život běží dál, a lidé kolem vás vás přesvědčují, jak riskantní by bylo pouštět se do něčeho tak nejistého. A výsledek? Další měsíc či čtvrtrok uplyne a nic se nezmění, jste stále tam, kde jste byli.

Velmi záleží na tom, jaké lidi máte v tomto období kolem sebe. Je důležité, abyste se obklopili lidmi, kteří ve vás věří a kteří budou ochotni vás podpořit a povzbudit na vaší cestě ke změně. Pokud se chcete odpoutat, není dobré trávit příliš času s lidmi, kteří jsou stále připoutaní a na svou práci si jen slovně stěžují - ti vás budou stále držet dole.

Začněte raději vyhledávat lidi, kteří reprezentují životní styl, který byste sami chtěli dosáhnout, kteří sami úspěšně prošli kariérovou změnou, kteří skutečně dělají práci svých snů. Na cestu z oběžné dráhy potřebujete dostatek paliva v podobě entuziasmu a povzbuzení od druhých lidí. Čím víc ho budete mít, tím rychleji budete schopni nabrat potřebnou rychlost, uvolnit se z gravitačního pole.

Setkání s takovými lidmi nemusí být jenom osobní. Zkuste využít sociální sítě, diskusní fóra na internetu, stránky zájmových nebo profesních sdružení ... Internet je úžasný nástroj, jak skoncovat s izolací. Najdete tam skupiny a online komunity všech typů a velikostí, stačí jen najít tu pravou pro vás, připojit se k ní a začít vytvářet spojení.

 

Se kterými konkrétními lidmi byste chtěli trávit více času, abyste získali více "paliva" na cestu?

Kde můžete další takové lidi najít?

Napište svůj komentář do diskuse!

Diskusní téma: Nebuďte na to sami!

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek